2020-05-02
2024 浏览
主打牛扒嘅Steak House喺香港绝不罕见,但系主打食黑毛猪扒嘅食店又有无试过?今次嚟到尖沙咀美丽华商场嘅The Chop House,除咗同朋友闲聊几番之余,亦都想一试美国黑毛猪扒嘅风味!招牌沙律配烤鸡沙律嘅份量非常大,三个人Share都食咗唔少时间,而配沙律嘅烤鸡唔会太干身,加埋牛油果提供嘅一点油脂,入口完全无一般沙律嘅草青同寡口感觉。美国黑毛猪扒The Chop House嘅招牌菜美国黑毛猪扒,一上碟即刻闻到猪扒油香。整块猪扒虽然劲厚,但明显煎得非常均匀,完全唔会有任何部份有过韧嘅情况出现。黑毛猪扒嘅肉汁非常丰富,亦唔会有太强油腻感,配上薯条同沙律绝对系一份上佳嘅主菜。香辣鸡翼而小食嘅香辣鸡翼未有太特别出色,炸物嚟讲鸡翼皮都算系几脆口,但亦未有令人留下深刻印象。芝士蕃茄罗勒薄饼整整十吋嘅薄饼睇落去唔系太吸引,可能因为成个薄饼都无肉嘅关系,油香唔太浓,但系食落去反而有一种清新嘅感觉。中间嘅mozzarella cheese点缀咗成份薄饼,食完几款油腻食物嘅时候亦可以平衡返成个感觉。香蕉船 及 吉士苹果挞甜品喺The Chop House并未有太过令人惊喜嘅表现。香蕉船嘅卖相同平
招牌沙律配烤鸡
美国黑毛猪扒
香辣鸡翼
芝士蕃茄罗勒薄饼
香蕉船 及 吉士苹果挞
甜品喺The Chop House并未有太过令人惊喜嘅表现。香蕉船嘅卖相同平常睇到嘅整条香蕉唔同,味道却无太大分别。而吉士苹果挞嘅肉桂味则有点儿不足,如果再浓厚少少可能会加分。
整体嚟讲虽然食物收费系偏贵,符合区内物价,但系食物质素都同价钱成正比,环境非常宽敞,的确几适合三五知己聚会。如果人少少,都可以尝试下室外嘅露天雅座,感觉都几chill!
味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务 ⭐️⭐️⭐️