2022-01-02 1166 浏览
之前同朋友去西九野餐,懒人梗系去elements买野食就算😎。见到原来urban bakery有蛋挞所以忍唔住买左黎试🤤。Croissant就买第2件半价所以试埋🤣。🔅牛角酥蛋挞 ($15)Urbarn bakery既挞椭圆形,比bakehouse既挞大只啲,同埋酥皮厚啲啲。食落满足感我觉得呢间好啲🤣。同埋我觉得呢只无咁甜,好似无咁邪恶😎。Bakehouse就香啲,食2只就会好腻😌。🔅朱古力法国牛角酥 ($19)见佢新鲜焗起所以拣左,croissant好酥脆,朱古力酱几香唔算好甜。🔅流奶牛角 ($23)呢个一咬中间既奶皇流心即刻流出黎,食得比较狼狈就无影相🤣。中间既奶皇都几多,又够香🤤,如果热食应该仲正。💬大乡里未试过urban bakery,无特价我就未必会买croissant 😂,但蛋挞唔错👍🏻,会回购。

🔅牛角酥蛋挞 ($15)

🔅朱古力法国牛角酥 ($19)

🔅流奶牛角 ($23)

外卖自取