2015-12-10
前几晚,同朋友去左香港既拉面街(登龙街)食拉面,食完就谂住喺附近食甜品,忽然想起 对面街有间分子雪糕店,行到过去,竟然执左.... 之前我系到发生左一件事,有兴趣的话,可以睇返我之前的文,真系无咩服务质素可言。人就系咁犯贱啊!无就要,有就唔恨,哈哈!因为忽然之间好想食,结果我地由登龙街就行左去大坑总店,其实行过去都唔系好远,又啱啱食左成块炙烧肥猪肉。今次都系有四个口味既,咁我就拣左呢个叫做“正能量”的味道$46,佢系渣打马拉松20周年的限量版味道, 雪糕杯招纸都系特别设计的,印著渣打马拉松的图案。雪糕既味道系香蕉燕麦味,食的时候都会食到一粒粒的燕麦片夹杂在入面,味道同感觉都好似食紧个d energy bar / smoothies,而香蕉味都好自然,唔似系添加物,上网睇返原来系用原条香蕉做,所以味道都唔太差的!雪糕仲会有一块写著20字样的波鞋形燕麦曲奇饼, 不过口感就比较硬,而上面的糖胶都唔会好甜,都算贴题的。同行朋友点左焦糖炖蛋味,我试左一啖,觉得蛋味几浓,但系焦糖味就好似唔太明显,可能要食上边个块透明糖片先会食到卦?相比之下,自己就冇唔钟意啦。今个星期的四种口味! 我地买左两杯雪糕
人就系咁犯贱啊!无就要,有就唔恨,哈哈!
因为忽然之间好想食,结果我地由登龙街就行左去大坑总店,
其实行过去都唔系好远,又啱啱食左成块炙烧肥猪肉。
正能量
焦糖炖蛋
我地买左两杯雪糕,原来喺大坑及荃湾分店,消费仲可以储印仔换公仔,店员送左个好得意的File俾我地。 不过我都应该无物可能会再储到㗎啦,呢啲卡永远也是失踪左的,sad but true.