餐厅: 流浮山窯燒雞
资讯:

中午叫咗个四人餐,原来店内基本上冇位置可以堂食,就算堂食都只有五至六个座位。但店内基本上十分焗热,夏天仲要坐喺个炉旁边。。。果断转外卖走。当时叫嘢食,佢哋并不繁忙,只系需要处理我哋呢一张单,但最后竟然都可以错漏百出四人餐可以加钱转小食种类。原本想将鲜鱼皮加钱转盐焗鸡肾,谁不知佢竟然照比鲜鱼皮,但将车厘茄转左盐焗鸡肾。。。冇咗最想食嘅车厘茄。。。然后四罐汽水亦问咗可以转豆浆,点知佢最后照俾咗四罐汽水。。。完全冇人饮。。。*利申食过元朗西裕街分店,水平差天共地!该店每一样,连小菜都系招牌水准!窑烧鸡店舖系以此作为招牌菜,却完全一啲都唔好食。首先,只鸡完全唔入味,只有喺香料掂到皮内肉质部份,先食到佢腌嘅味道。第二,烧鸡块皮完全唔脆,冇做到窑烧应该要有嘅卖点,吊得唔够耐唔够干。我哋外卖攞走5分钟内已经打返开个盒嚟食,所以应该排除外卖焗住,会整冧块皮嘅因素。第三,只鸡肉质好嚡、老,完全唔嫩滑,烧鸡最易中嘅问题中咗。爽脆鲜鱼皮虽然比错咗,但佢依然系好味嘅。鱼皮爽口弹牙,泡椒唔算辣,几惹味。几喜欢佢有夹杂椰菜,fresh d。盐焗鲜鸡肾爽口、有咸味,正常发挥。窑烧排骨BBQ酱汁腌得入味,烧得不错,都

窑烧鸡
店舖系以此作为招牌菜,却完全一啲都唔好食。

第三,只鸡肉质好嚡、老,完全唔嫩滑,烧鸡最易中嘅问题中咗。

窑烧鸡

爽脆鲜鱼皮
虽然比错咗,但佢依然系好味嘅。

盐焗鲜鸡肾
爽口、有咸味,正常发挥。

窑烧排骨
BBQ酱汁腌得入味,烧得不错,都系正常发挥。
2024-07-21
5 分钟 (外卖自取)