2018-10-23 74 浏览
寻日同friend系铜锣湾行街,系皇室堡扫完衫之后又到食dinner时间,行左咁耐有d攰,就想近近地系皇室堡食埋,上Openrice见到地下有间马来餐厅食评都唔错,即管去试下!一坐低睇Menu,发觉价钱都ok抵㖞以铜锣湾物价黎计,仲要系商场餐厅~我地两个人点左两个正餐,两款小食加一杯饮品。正餐有无骨海南鸡喇沙,马来蜜汁炭烧厚切猪扒配菜饭;小食有香叶虾仁米纸卷同油松饼;饮品系泰国豆奶红豆冰。喇沙味道都算香浓,而且份量好足,而海南鸡另上,好似多左个𩠌送面,真系劲抵食!而且海南鸡肉质都好滑嫩,唔错食!之于个蜜汁猪扒都唔差,大大件又美味~不过菜饭好似唔够热,饭我都系钟意食热腾腾的~两款小食亦可口,米纸卷一啖一个,配料清新爽口;然后超喜欢油松饼的口感,松软又有咬口,而且一份已经好多,比一碗饭更饱肚,建议大家配咖哩食会更夹哦~而成餐饭其实我最like个红豆冰!大大杯两个人饮刚刚好!豆奶味超浓郁,红豆又甜又多,饮完一个大满足!!性价比超高的一间餐厅,以后一定会成日来食~
,即管去试下!

一坐低睇Menu,发觉价钱都ok抵㖞以铜锣湾物价黎计
,仲要系商场餐厅~我地两个人点左两个正餐
,两款小食加一杯饮品。正餐有无骨海南鸡喇沙
,马来蜜汁炭烧厚切猪扒配菜饭
;小食有香叶虾仁米纸卷同油松饼;饮品系泰国豆奶红豆冰

,饭我都系钟意食热腾腾的~

,松软又有咬口,而且一份已经好多
,比一碗饭更饱肚,建议大家配咖哩食会更夹哦

而成餐饭其实我最like个红豆冰
!大大杯两个人饮刚刚好!豆奶味超浓郁