2024-02-20
昭和风复古装修日式洋食屋😍 又有靓靓打卡店~~午市前来,都有前菜沙律等选择,但就无Lunch Set。海鳗茶渍饭。日本子姜。绿茶高汤 $138食日本菜当然要食茶渍饭,仲要系用绿茶🍵,配上鳗鱼,清新得来带鳗鱼酱香,饭又唔会比绿茶汤影响软硬度。蟹膏。蟹肉。蟹肉浓汤。芝麻菜。车厘茄。扁意粉 $138蟹膏蟹肉扁意粉真正常水平,意粉未算完全挂上蟹肉浓汤鲜香,但蟹肉份量足够搅匀成碗意粉。今川烧(红荳/吉士) $48本身想食超打卡嘅昭和布甸,点知今日无🥲试下未听过嘅今川烧,原来系铜锣烧咁,可选红荳/吉士馅,我哋拣咗前者,仲配有雪糕,口感冰火交融,红荳馅唔会太甜,唔错。冻醇香4.3鲜奶抹茶 $58及菠洱梳打 $58至于饮品,菠洱梳打好特别,系以菠萝、陈皮、普洱及纪州南高梅整成,饮落酸酸地但又带啲陈皮香,推荐❤️ 冻醇香4.3鲜奶抹茶就略为淡味少少,抹茶味可更香浓。
午市前来,都有前菜沙律等选择,但就无Lunch Set。
海鳗茶渍饭。日本子姜。绿茶高汤 $138
蟹膏。蟹肉。蟹肉浓汤。芝麻菜。车厘茄。扁意粉 $138