2015-09-08 5543 浏览
上司请食饭,有幸来到呢间米芝莲二星餐厅食lunch,实在太开心 !以为呢度要会员先来得,但原来唔洗!我地一同四个人,每人叫左个 executive lunch ($360),连甜品一共有6道菜。第一味系点心拼盘,有三种点心,个蜜汁叉烧好好味!一d都唔韧。个饺都唔错,而个春卷新鲜炸好,好脆,味道一流 跟著主菜方面有个馄饨羹,冬菇鸡球,鱼同荷叶饭,每一样都卖相精致,味道ok,不过就唔算好特别。甜品方面有个咖啡糕同炸煎堆,咖啡糕一般,但个炸煎堆就非常出色!一咬落去有d杏汁流出来,热辣辣好好味 !整体来讲都爹利会馆环境舒适,食物质素唔错,服务都几好,不过价钱就贵左d,一个行政午餐连加一要$400一位,适合来呢个食business lunch,如果要我自己比钱的话就真系唔系好舍得!仲有呢度上菜速度唔快,如果得一个钟lunch会好赶,建议都系揾日有多d时间先来呢度慢慢叹个米芝莲二星lunch!

!
2015-09-02