2024-11-12
原来锅霸已经开幕五周年,听过咁多朋友推介,今次先系第一次食🙈今次嚟到佐敦分店,我觉得环境都唔错,我哋两个人坐卡位,基本上都好松动,每枱旁边仲会有张枱仔比大家摆嘢食,好贴心!呢度餐嘅选择都好多,店员话最近推出咗个全新时间自主吃到饱火锅套餐,只要加$40,就可以由120分钟变成无限时,好flexible,加上依家第二级同第三级都做紧promotion,分别每4位同每2位就会送价值$168嘅手切安格斯prime grade 牛肉,好抵啊~不过我见除咗肉之外都有唔少配料可以叫,所以我哋就叫咗个吃到饱第一级 ($313)喇~汤底方面我哋叫咗椰子鸡锅,椰子味非常香,入面亦有唔少鸡髀,十分真材实料~首先会有一份炸物,我哋就叫咗盐酥鸡同花枝丸双拼,加埋shake shake粉,为炸物再加添一份邪恶!之后就会上Prime Grade 牛肩胛肉同西班牙无激素猪肉片,肉嘅质素相当唔错,唔会碎湿湿,而且肉味浓~我哋亦都再叫咗好多配料,令我哋印象最深刻系有脆鲩骨腩同埋鳝片,唔系度度都有得食架!另外佢哋嘅饺同丸都有好多种类,总有几款啱食🤤值得一赞嘅系蔬菜类都洗得相当干净,食得好放心~出面嘅酱料区好干净企理,而饮品
出面嘅酱料区好干净企理,而饮品亦有好多选择,除咗自家制冷泡茶,仲有常温同热饮,切合到唔同客人嘅需要~
最后食埋一人一个雪糕就非常满足喇😚仲有一个位值得赞嘅系店员收碟收得好快,唔会阻住枱面位置,又可以再叫嘢食🤣🤣