2023-02-09
又黎到Pre-Valentine's Day啦😍第一击去左旺中带静嘅将军澳海滨黎个浪漫两人锯扒🍴餐枱设计比较细长 令两人距离较短谈心倾计距离刚刚好🥰▫️Mac & Cheese ($68)万恶既芝士通心粉🤪Side dish黎讲真系太犯规热熔芝士上面仲要落埋芝士粉🧀 配埋通心粉食实系太好食啦😍每一下都芝士拉丝▫️USDA CHOICENATURAL HOLSTEIN BEEF RIBEYE🥩天然「黑白牛」肉眼扒 16oz ($468)店内招牌菜 以黑白牛做卖点 即系乳牛🐄食起黎比一般牛肉更嫩滑 仲有淡淡奶香味分别配上牛肉汁、黑椒汁、荷兰蛋黄酱个人觉得蛋黄酱好香 同佢个肉味好夹😍店员建议4成熟 16oz两个人食真系好够🥰你一啖我一啖 感情就系咁增进架啦🥰▫️ROASTED FREE-RANGE FARM CHICKEN🫕原只招牌烤鸡 ($248)烤鸡香气扑鼻 香料好惹味鸡肉好juicy 配菜有烤薯仔烤红萝卜烤番茄仔 个鸡髀食到流哂鸡汁🤪▫️无限量薯条🍟餐厅另一大卖点 就系可以任食薯条😍幼长身薯条 配茄汁即叫即炸 真系好紧要 即食既热辣辣薯条无得输呀👍我地两个人都Encore左三次😂▫️Shiel
第一击去左旺中带静嘅将军澳海滨
黎个浪漫两人锯扒🍴
餐枱设计比较细长 令两人距离较短
谈心倾计距离刚刚好🥰
▫️Mac & Cheese ($68)
万恶既芝士通心粉🤪
Side dish黎讲真系太犯规
热熔芝士上面仲要落埋芝士粉🧀
配埋通心粉食实系太好食啦😍
每一下都芝士拉丝
▫️USDA CHOICE
NATURAL HOLSTEIN BEEF RIBEYE
🥩天然「黑白牛」肉眼扒 16oz ($468)
店内招牌菜 以黑白牛做卖点 即系乳牛🐄
个人觉得蛋黄酱好香 同佢个肉味好夹😍
店员建议4成熟 16oz两个人食真系好够🥰
你一啖我一啖 感情就系咁增进架啦🥰
🫕原只招牌烤鸡 ($248)
烤鸡香气扑鼻 香料好惹味
▫️无限量薯条🍟
餐厅另一大卖点 就系可以任食薯条😍
幼长身薯条 配茄汁
即叫即炸 真系好紧要 即食既热辣辣薯条无得输呀👍
我地两个人都Encore左三次😂
▫️Shielry Temple / Blue Lagoon ($58)
呢个星期要戒酒🥲 所以叫左两杯Mocktail
Shielry Temple类似fruit punch味道
加入左菠萝汁 另一杯Blue Lagoon就带有柠檬味 无咁甜 我比较钟意呢杯😃