2023-05-05
珍妮绝对系一个甜品控😌最近发现咗一间位于supermarkets 入面嘅面包舖叫「Urban Bakery 」,佢啲面包同甜品都好吸引😍于是我就买左啲返屋企试啦😆首先我就拣左车轮酥 Croll ,因为我好少系出面见到😂佢一共出咗三款味,我就梗系3款都要试哂😚1️⃣法国云呢拿法式车轮酥开心果仁 &白朱古力酱外层×法国忌廉&纽西兰Mascarpone cream 混合内馅2️⃣比利时70%榛子朱古力法式车轮酥比利时70%黑朱古力 &焦糖榛子外层 × 软心朱古力酱内馅3️⃣法国杂莓紫罗兰法式车轮酥粉红朱古力 &玫瑰花花瓣点缀外层×法国杂莓紫罗兰果茸混合鲜奶油内馅佢就好似一个圆形嘅牛角包咁🥐出面酥脆,但中间咬落会有唔同嘅内馅🩷而且每一啖都咬到劲香嘅牛油味啊😌真心好味啊🤤大推另外我就拣左迷你鲜果忌廉泡芙,一盒有两款口味包括有芒果同士多啤梨,一共有12件🩷 拣佢因为比佢嘅新鲜生果吸引到,而且每粒泡芙都胀卜卜咁,好吸引🤩买返屋企做饭后甜品就very good啦 😌果然我冇拣错,个个食完都话生果鲜甜,而且忌廉将泡芙填得满满咁,食落真系好满足啊😌下次再试吓其他嘢先得😜
1️⃣法国云呢拿法式车轮酥
2️⃣比利时70%榛子朱古力法式车轮酥