2017-07-06 445 浏览
上星期日男友话带我同D朋友去食水佬荣既航母盛宴火窝, 可能我见识少, 之前都未听过,不过男友知我好钟意食海鲜,见人地介绍话呢度好正, 难得咁有我心,咁就信佢一次啦去餐厅之前有小小插曲,因为我同男友都未去过, 就上Open rice 揾下地址,见到写住上海街37号, 就开google map 揾路啦, 点知去到乜都冇,吓死我,望真D 其实系佐敦道37号, 只系佢连埋上海街, 大家记住唔好去错啊(可能得我地咁白痴)本来约左朋友8:30, 去错地方过返去都9点了. 朋友已经拎左位叫埋个航空母舰,我地坐底就开始等食啦, 等多十分钟左右, 航空母舰就上场了 真系好大盘, 我见到都流晒口水, 最重要D虾同鲍鱼仲郁紧, 好新鲜啊! 侍应哥哥话比我地影晒相先开炉落汤, 我地就拣左个辣汁汤, 好快个汤就滚左, 大家都开始挂住食野, 唔得闲讲野.我试左一啖汤, 唔算太辣,正! 扇贝好大只,好厚肉, 虾都好鲜甜, 我自己最钟意就系只鲍鱼, 真系好鲜味. 蟹都好食,不过我觉得太细只, 肉小左D.食到咁上下, 大家觉得唔够食, 仲叫左一碟牛, 鸡丸同猪肉丸, 牛我觉得好好食, D丸我就觉得好一般啦.最后埋单5个

我地坐底就开始等食啦, 等多十分钟左右, 航空母舰就上场了

不过我觉得太细只, 肉小左D.

最后埋单5个人食左$1600左右, 一人$320, 食得唔算好饱, 我都冇食过咁贵既火窝, 都有少少肉赤,
不过D海鲜咁新鲜, 一次半次食贵D, 我觉得都算值得!
2017-07-02