2024-01-03
餐厅:初见地点:旺角上海街菜式:日本菜餐牌:午市餐牌有洋风/汉堡,和风/咖喱饭,锅物,日式豚骨汤面,刺身/寿司,同烧物。价钱大部分都系$100楼下,包热茶/冻饮。另收加一。用QR code落单。铁板炒牛肉粒配炒杂菌椰菜 $80 另加一铁板炒牛肉粒份量唔少,肉质好嫩,肉汁好多,已经调好味,够咸,伴有酱油同酸汁可以再自己调味。炒杂菌椰菜份量更多,椰菜同菇菌同炒,椰菜炒得少少㶶,加上木鱼花系面头,味道好够味,唔会太淡。转赞岐乌冬 加$6 另加一跟餐白饭可以加钱转赞岐乌冬。赞岐乌冬大大碗,汤底似日式猪骨汤底,味道唔错,暖笠笠上枱,乌冬粗身,够滑溜又腍,加有少少粟米粒同昆布添口感。个人觉得加$6抵转赞岐乌冬。奉送面豉汤面豉汤热辣辣上枱,味道刚好,唔会太咸,入面有唔少昆布同葱花。零系可乐(跟餐)零系可乐系罐装。服务员自动送上饮管。今餐好够饱,价钱唔贵。平日午餐时分都唔少人。
地点:旺角上海街
菜式:日本菜
铁板炒牛肉粒配炒杂菌椰菜 $80 另加一
铁板炒牛肉粒配炒杂菌椰菜
铁板炒牛肉粒配炒杂菌椰菜
转赞岐乌冬 加$6 另加一
奉送面豉汤
零系可乐(跟餐)
零系可乐系罐装。服务员自动送上饮管。
今餐好够饱,价钱唔贵。平日午餐时分都唔少人。