2021-05-07
朋友话呢间餐厅都唔算开左好耐,见佢装修得几靓,一直都想试下,今日就同朋友嚟食个晚饭,可能工厂区,夜晚人流唔算多几舒适。是日餐汤罗宋汤及蒜蓉包口味偏清淡,多菜足料,非常适合餐前开胃。蒜蓉包又脆又香,细细个唔会撑胃,小小烤焦令到蒜蓉味更突出。香脆软壳蟹汉堡包配牛油果、泡菜、蕃薯条软壳蟹同薯条即叫即炸, 这都是最基本的. 牛油果加上原只软壳蟹, 口感亦非常松化. 再配上特色酱汁, 比坊间食到的味道更有小店风格. 蕃薯条加上蜜糖感觉几清新, 都几少食到呢个配搭同蕃薯风味。慢煮烤鸡配霹雳葡汁、杂锦沙律烤鸡鸡腿部分嫩滑可口毋庸置疑,鸡胸肉就冇咁滑都系正常既,鸡皮带点油香,慢煮既烹调方式令肉汁锁住,加埋之前未食过呢个霹雳葡汁,是全新的味蕾体验,尝起来香辣过瘾,并带著酸甜丰富的滋味,食得出红辣椒和橄榄油的味道,不过唔食辣既朋友就未必会点。杂锦沙律加左啲醋几fresh同开胃。手工巴斯克芝士蛋糕虽然他有焦黑表皮,但是却完成没有焦味,反而超浓郁的芝士奶香, 芝士入口即熔,口感细腻.再配上焦糖烘㶶面, 令人食指大动。抹茶鲜奶(热)一黎到见到有个心心已经觉得融化左,翻左一日工见到都开心,表面有一层薄薄香浓抹茶既
是日餐汤罗宋汤及蒜蓉包
口味偏清淡,多菜足料,非常适合餐前开胃。
蒜蓉包又脆又香,细细个唔会撑胃,小小烤焦令到蒜蓉味更突出。
香脆软壳蟹汉堡包配牛油果、泡菜、蕃薯条
慢煮烤鸡配霹雳葡汁、杂锦沙律
手工巴斯克芝士蛋糕
抹茶鲜奶(热)
一黎到见到有个心心已经觉得融化左,翻左一日工见到都开心,表面有一层薄薄香浓抹茶既泡沫,内里有淡淡既鲜奶味而且系暖既。
鲜忌廉朱古力(冻)
一饮就感觉到超浓郁嘅朱古力味,鲜忌廉令朱古力更香滑同creamy,一个字正!