2019-06-09
2017 浏览
因为听日系假期,所以非常多人,多人到差d 连䢂都出唔到🙈,餐厅既装修几有日本居酒屋feel,包括少少嘈杂既环境🤣,由日本仔干杯嘅声音变左女仔既倾计声😝,可想而知系有几热闹。餐厅仲有吧枱座位提供,等大家可以睇住师傅炮制大家将会食到嘅刺身😍!吧枱上方仲有是日推介既新鲜时令刺身写系黑板上面~今晚我叫咗个鱼生饭,宝宝就叫咗个鳗鱼饭,另外仲加咗个牛油果软壳蟹卷。面豉汤 (丼饭免费送沙律及汤)味道唔浓,但好多配料,除咗豆腐、紫菜等一般都有嘅配料,竟然仲有只蚬😳。沙律够凉菜够新鲜,沙律酱亦好够,酸酸地几开胃。德美海胆鱼生饭 $158鱼生种类好多好丰富丫!有海胆、三文鱼、油甘鱼、带子、熟虾、蟹柳、蟹籽、三文鱼籽、甜蛋及青瓜丝。海胆虽然唔算高级,但好新鲜冇臭味(试过食过放题有变质嘅臭味😖),带子好鲜甜,三文鱼肥美,油甘鱼有啲入口即溶feel🤩,样样都唔错,一碗入面有齐咁多种刺身,真系好抵食!活鳗鱼朴叶饭 $97鳗鱼肉质好嫩滑,完全冇鞋既感觉☺️,细骨好软唔吉嘴,软到可以吞得落肚咁。鳗鱼汁香甜但唔会太咸,岩岩好,冇盖过鳗鱼既味道,绝对冇功高盖主之嫌👍🏻。鸡蛋丝切得好细好香蛋味,捞埋少少鳗鱼汁同鳗鱼一齐食,真
面豉汤 (丼饭免费送沙律及汤)
沙律够凉菜够新鲜,沙律酱亦好够,酸酸地几开胃。
德美海胆鱼生饭 $158
活鳗鱼朴叶饭 $97
鳗鱼肉质好嫩滑,完全冇鞋既感觉☺️,细骨好软唔吉嘴,软到可以吞得落肚咁。鳗鱼汁香甜但唔会太咸,岩岩好,冇盖过鳗鱼既味道,绝对冇功高盖主之嫌👍🏻。鸡蛋丝切得好细好香蛋味,捞埋少少鳗鱼汁同鳗鱼一齐食,真系口感+味觉大满足呀🤩!钟意食鳗鱼饭既你一定要黎试吓丫!
牛油果软壳蟹卷 $77
牛油果好靓完全冇烂,而且切得好均匀唔会太厚,软壳蟹亦炸得脆卜卜,香脆可口😋!卷得几实净,唔会一夹就散晒👍🏻!
嗌完埋单,仲有甜品送添!