星期五晚忽然间冻番咁多,当然要揾番D热野食啦!系铜锣湾揾到呢间新餐厅,又Sell烧肉海鲜又有刺身,当然要试一试。劲多人,不过油烟就大左少少,但系我地坐角落位,所以唔算好大油烟感海盐+黑椒,呢个组合加烧汁黎沾野食最正!有高汤同清酒比我地自己加煮野食时加清酒煮蚬呢道菜真系唔少得煮7丶8分钟左右就开蚬啦!汤汁甜甜咸咸又有DD辣,味道几丰富。而蚬的肉质都唔错,冇咩死蚬,味道几甜送左一盘烧海鲜比我地,有鲍鱼丶扇贝丶海虾丶花蟹同埋烧蚝,重送多个蟹盖甲罗烧添!鲍鱼原只连壳烧,肉质几腍,味道清甜。而扇贝大大只几好肉,都唔错海虾同蟹比较难烧,小心烧㶶呀!甲罗烧就味道比较甜,味噌味唔算好重,但系蟹膏香都几正呀!烧蚝,好多汁,唔错!刺身款式都唔少,最惊喜既系吞拿鱼竟然都几肥下。估唔到系放题形式的店铺可以有呢个质素既拖罗部位老老实实,放题D炸物成日都中伏,但呢度我竟然有Encore!!炸鸡翼同埋豚肉饺子都唔错,但最正既系炸鲜奶,外面酥脆,而入面奶浆甜甜地,好食~!烧肉时间到~~~~~~~~叫左牛舌丶牛柳肉丶一口牛丶牛仔骨丶五花腩等部位一次过叫哂,好正!当一口牛同嫩牛柳遇上炭火,油脂滴落炭火发出滋滋声,再烧到表
星期五晚忽然间冻番咁多,当然要揾番D热野食啦!

海盐+黑椒,呢个组合加烧汁黎沾野食最正!
有高汤同清酒比我地自己加煮野食时加
清酒煮蚬呢道菜真系唔少得
尚鲜浜烧海鲜拼盘

海虾同蟹比较难烧,小心烧㶶呀!

甲罗烧就味道比较甜,味噌味唔算好重,但系蟹膏香都几正呀!
烧蚝
烧蚝,好多汁,唔错!
刺身
炸物
特选烧肉
当一口牛同嫩牛柳遇上炭火,油脂滴落炭火发出滋滋声,再烧到表面焦香入面多汁,正呀!
一口牛的肉质较嫩滑,油香味重;而牛柳部位就油脂较少,肉香比较重得黎都几软身,唔错

冻既天气食烧肉再加杯啤酒,真系热气到爆炸,但又好爽
牛肚
味道有D似饮茶的时候食既咖哩牛肚味haha
韩式五花腩
原条五花腩自己烧再剪过黎食,味道几好!有惊喜。而且唔算太肥腻,好香口!
雪糕
最后食番杯雪糕清一清味蕾,真系爽呀~~
2017-02-24
尚鲜浜烧海鲜拼盘