2015-04-22
好日都唔会入新界食饭, 今日难得向屯门收工, 就约D屯门友出黎食下饭,原本打算近近地向屯门食下日本野, 点知朋友推介话过去元朗食一间叫隽太的日本料理放题,见时间尚早, 朋友又讲到推介咁夸张, 就即管过去试试啦.由于去到时间尚早, 所以唔驶点等就有位,食放题, 一入到去第一样野梗系睇下佢张刺身清单啦, 又真系款式多多wor, 有三文鱼, 带子, 荣螺片, 甜虾,油金鱼, 吞拿鱼等等.....唔驶讲, 即刻全部叫齐试一试先,第一轮刺身黎到, 第一个感觉系喜出望外, 只讲少少, 三文鱼唔止新鲜, 仲要D脂肪系好平均既, 食落非常松软, 口感一流油甘鱼亦系我其中较为喜爱的, 呢度亦无令我失望, 质素满足到我既期待生蚝够大只, 亦都好甜!虽然要加几十蚊,但我地呢亭系生蚝迷,一定食到回晒本啦!最令我喜出望外既系我最爱既甜虾, 佢唔系用个D细细只既甜虾仔, 而系奉上连头既大只甜虾 ,即刻忍唔住赞左我个FD一下, 话佢果然好介绍, 我最钟意食连头甜虾, 因为可以享受埋虾膏, 而呢度既头甜虾真系好新鲜开开心心同朋友享受左一餐, 已经谂定下次约埋其他朋友一齐黎食过, 只系加几十蚊就有生蚝任食, 仲要系高质
见时间尚早, 朋友又讲到推介咁夸张, 就即管过去试试啦.
由于去到时间尚早, 所以唔驶点等就有位,
第一轮刺身黎到, 第一个感觉系喜出望外, 只讲少少,
只系加几十蚊就有生蚝任食, 仲要系高质素, 鲜甜既生蚝, 相信个个都争住黎食呀
另外, 重点想赞一下侍应生, 每位都好有笑容, 又有礼貌, 虽然好忙, 但仍然Keep到服务质素, 难得!