餐厅: 彩福皇宴 (置富都會)
资讯:

餐厅: 彩福皇宴 (置富都會)
资讯:

2018-11-28 1686 浏览
记得不要爱得太迟,爹哋话红磡火车站对面有间酒楼饮茶好正,揾日得闲试吓晚餐!唔想一日拖一日终于的起心肝打电话订位带佢去食半肥瘦靓叉烧王。门面装修确系企理又有派头,坐得都几舒服,姐姐服务员有笑容。怀旧金奖叉烧 $118,肥瘦分明,肉质鲜嫩多汁,最紧要就系有猪肉嘅咸香味,daddy赞口不绝!除咗招牌金奖叉烧,柚子爽荞头京烧豚肉粒 $89 亦系不能错过嘅菜式之一,尤其是喜欢吃肉的朋友。柚子汁酸酸甜甜够晒开胃,爽荞头爽脆多汁,京烧豚肉粒外脆内嫩,松软绵密,比生炒排骨更好食。跟住妈妈又话想食鱼,推介菜式里面有一款剁椒雪里红南瓜蒸班球 $128。我平时比较少食鱼系因为惊鱼骨,但我觉得呢个𩠌菜好出色,哈哈因为啖啖肉食得好爽!首先妈妈系唔食辣嘅,点知原来雪里红就系雪白嘅鱼肉上面铺了艳红的辣椒,起初都怕辣但其实味道刺激得来一般人都接受到,十分惹味的班球,鱼肉鲜甜滋味。开心嘅时刻过得真系快,同屋企人食餐饭倾下近况update下,再食一个我自己觉得超级怀旧嘅金箔芝麻卷 $18,芝麻味香到不得了。每人大概$200埋单,彩福精选小菜确实系经济实惠,无论以地点、环境同埋食物质素来讲都系超值!

门面装修确系企理又有派头,坐得都几舒服,姐姐服务员有笑容。

• 剁椒雪里红南瓜蒸班球
  • 柚子爽荞头京烧豚肉粒