2022-01-28
呢日又跟元朗叔叔入元朗揾嘢食~叔叔系网上揾咗间人气颇高嘅台湾野「木玥巷」,同我一齐去试下~ 「木玥巷」有两间分店,一间系屯门,一间系元朗~元朗分店位置好方便,就系朗屏地铁站B出口附近。 我哋平日Lunch过去食,虽然餐厅都容纳到颇多枱人,但Lunch时间都爆哂场~好在我哋都够早去,如果唔系都要等位~ 🧡黯然销魂安格斯卤肉饭($86)呢间嘅卤肉饭好特别,有啲似韩国拌饭!卤肉饭入面加有泡菜同煎蛋,味道层次丰富咗!本身个卤肉都好好食,啲肉焖得好腍,软烂香滑,肥瘦适中,酱汁鲜甜,送饭食超一流! 🧡干拌担担面($58)干拌担担面有肉碎、花生同虾米,闻落好香,食落好重麻酱味,份量都几多,食完好有饱足感! 🧡盐酥鸡($46)盐酥鸡绝对可以用「高质」两字嚟形容!外皮炸得超脆口,咬落沙沙声!而且唔会有好油同好热气嘅感觉,内里嫩滑多汁!配嘅蘸酱系柚子酱,同盐酥鸡超夹,开胃又解腻!正!
🧡黯然销魂安格斯卤肉饭($86)
黯然销魂安格斯卤肉饭
黯然销魂安格斯卤肉饭
🧡干拌担担面($58)
干拌担担面
干拌担担面
🧡盐酥鸡($46)
盐酥鸡