2024-07-21 944 浏览
等紧去围方戏院睇戏嘅时候,search附近餐厅就见到呢间cafe,嘢食望落几特别,而且有我想饮嘅特色咖啡就嚟左!当日星期六中午,所以去到都要排一阵队,不过都好快有人交枱,等左约15分钟就可入座。招牌奶盖咖啡 & 桂花拿铁同朋友各自嗌左一杯share饮,当中招牌奶盖咖啡真系令我地都十分惊喜,首先闻嘅时候有阵阵好香嘅咖啡味,饮落好重Bailey's味,但又多左奶盖令口感层次更丰富,而且咖啡好滑,甜度适中,我觉得系嚟呢间餐厅必饮嘅嘢。不过佢含酒精,如果对酒精敏感嘅朋友就唔啱饮啦!而另一杯桂花拿铁都用上真材实料,饮落淡淡桂花香,好清新宜人,适合唔钟意太重咖啡味嘅朋友。Double芝士猪柳盒子吐司首先toast有好香嘅牛油味,一啲都唔dry,加埋咸香嘅猪柳、双重芝士同滑蛋超好食,本身滑蛋已经有微微调味,所以唔洗额外再加调味料。期间限定 - 日式炙烧猪颈肉配溏心蛋 猪颈肉烧得啱啱好,肉质一啲都唔嚡,带有少少油脂边令佢食落口多左阵油香味,小菜无论系泡茶定蛋丝都十分好送饭,系健康又有营养嘅菜式。

招牌奶盖咖啡

招牌奶盖咖啡 & 桂花拿铁

2024-07-06
等候时间
15 分钟 (堂食)
招牌奶盖咖啡