2007-06-05 33 浏览
第一次入愉景湾食饭, 在中环坐船入去, 好快就到. 但系去到都只系四点几, 结果围住个广场同个沙滩行到六点几, 最后揾左哩餐厅, 因为天气太热, 结果决定坐室内有冷气叹. 如果可以的话, 都系坐户外好d. 同埋佢d sofa好漉, 可能因为d人去完沙滩游完水, 湿漉漉咁...我一坐低, 立即叫个drinks先, 佢happy hour 5pm-9pm, 平均都系$30-$50, 我叫左个big apple mojito, 我觉得都系普通的mojito好饮d.跟住叫主菜, 见到佢个menu有介绍出名的菜式就跟住叫, 一个系jamaican jerk chicken, 唔知系我叫错, 定系我睇错, 出黎原来系个辣鸡pizza. 甜甜地, 辣辣地咁, 不过因为有成8件, 最后都食唔晒.另一个系barbecued bady back ribs, 都几入味, 不过就有d干, 都唔似真正的炭烧. 不过都可以一试.因为唔洗加一, 所以都ok抵, 比几多tips就睇你感觉喇. 如果有机会, 我会试下其他餐厅.最后, 刚刚计算好, 埋单8点正行出去个海滨睇烟花, 不过距离都几远, 同埋只系睇到酒店果边的

最后, 刚刚计算好, 埋单8点正行出去个海滨睇烟花, 不过距离都几远, 同埋只系睇到酒店果边的烟花,佢大约放15mins, 跟住搭车出东涌, 结束左一个热辣辣, 又relax的周日.