2023-04-09 653 浏览
今日去咗数码港睇戏,之后顺便系度食晚餐。门口睇到餐牌,见有羊腩煲就打算食餐丰富啲,可以打埋边炉,于是就入咗呢间所谓嘅越泰餐厅度食啦!羊腩煲有分两个份量,2人份叫(小)$198,3-4人叫(例)$ 288,我哋2个人,叫咗(例),打算可以食多啲羊肉。我哋另外仲叫咗啲肥牛、响铃、蔬菜同埋面,打算食完羊腩煲就可以打边炉。点知等咗好耐,连冷盘凤爪都食完,啲配料都到晒,但系个主角羊腩煲都仲未嚟。终于等到个羊腩煲嚟到啦,好期待打开个盖,个煲就好大啦,不过入边啲羊腩加汤汁连个煲一半嘅份量都冇。望入个煲入面,全部都系枝竹同白萝卜,完全见唔到有羊腩。初时以为啲羊腩沉晒系底,咁就想用筷子同汤勺捞返出嚟。啊!点知捞极乜都冇,剩系得啲羊皮呀、肥膏呀,同埋羊肉……碎…….!问咗个侍应,系咪唔小心比错咗(小)嘅份量,佢话呢个系(例),厨房话俾咗15嚿羊腩㗎!奈何我哋无论点样揾,都只系揾到啲肉碎,同埋啲骨头。如果你要将骨头当一嚿,肥膏当一嚿,啲皮又当一嚿嘅话,咁的确系有15嚿嘅!好后悔入嚟之前唔记得睇OpenRice,上咗贼船冇得走。大家记得千其唔好嚟食!!

好后悔入嚟之前唔记得睇OpenRice,上咗贼船冇得走。
大家记得千其唔好嚟食!!
2023-04-09