2013-06-09
之前食过鲗鱼涌大利、铜锣湾渣甸街、谭鱼头既牛坑腩就爱上左食牛坑腩,今晚路过荃湾间生龙清汤腩就去试试,被安排到一个有异味既阁楼坐,先黎两杯舖左层油和尘的水点了一个咖哩牛坑腩饭和蕃茄汤牛腩面,蕃茄牛腩面足料,有大大个蕃茄;而个咖哩饭特登加左$3要牛坑腩,个大碟装左4旧薯仔和4旧牛腩,sorry我点既系“牛坑腩”唔系“外形一饼野咁样既 肥、筋、皮 牛腩”,侍应拎落楼下拎返上黎坚持话系牛坑腩,之后再揾个话得事既人黎,佢指住旧筋同我讲“呢条咪坑loh”,“楼下再斩都系咁咋”,之后佢帮我换,碟腩上到黎得3旧牛腩同2旧肥野,好似系斩剩果d头头尾尾咁,认真唔开胃食唔落荃湾随便揾间面档既牛腩都有质素过佢;份量少都算,真系未见过D质素咁劣既所谓“牛坑腩”,佢地未食过真既牛坑腩真系应该叫师傅俾佢地试试而唔应该指鹿为马,仲有佢地既态度,要检讨下唔该!唔会再帮衬!