2023-07-14 54 浏览
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧身为港女嘅我梗系钟意打卡啦,喺旺角行完街买完野,见到no money so lonely新推出嘅下午茶set 「Zoo & Carnival」以动物世界为主题的下午茶!成个下午茶套餐都系以唔同动物为主,以动物造型制造唔同口味嘅点,在配搭唔同种类嘅茶元素例如玄米茶,西村焙茶、Twinings伯爵茶、港式锡兰柠檬茶及泰式红茶等,同闺蜜喺充满文艺复古气息下打卡之余又可以体验唔同种类嘅西村焙茶、Twinings伯爵茶、港式锡兰柠檬茶及泰式红茶我哋今次好好彩去到坐树洞,有唔同嘅灯饰吊住系到,好有气氛好有情调啊!呢个下午茶系用一个金色高架分四层上!第一层🐰Rabbit (Genmaicha panna cotta)一只抱着心心嘅兔仔下面完系玄米茶意式奶冻,味道呢系茶味偏浓!建议你都系食咗其他嘢之后再返嚟食呢个会比较好😜第二层🐻Bear (hojicha macaron) + 🐯Tiger (earl grey Muffin)两个都好可爱啊我都有拎咗佢去打卡,马卡龙就系咁多个甜品之中偏甜,虽然焙茶味都稍为有中和甜味,老虎造型嘅伯爵茶松饼,甜味适中配搭
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

呢个下午茶系用一个金色高架分四层上!

第一层

第二层
两个都好可爱啊我都有拎咗佢去打卡,马卡龙就系咁多个甜品之中偏甜,虽然焙茶味都稍为有中和甜味,老虎造型嘅伯爵茶松饼,甜味适中配搭甘甜嘅伯爵茶香,谂起都仲想食

第三层
🐼Panda (matcha cheese cake)
🌻Plant(lemon tea tart)
左边放小熊猫造型嘅抹茶芝士蛋糕,右边酸嘅柠檬塔,抹茶芝士蛋糕甜味偏淡,带出浓烈嘅芝士口味,系我最钟意嘅甜点,另外呢右边柠檬塔,够哂酸,建议放喺中间到食

最下层
🥚 Hojicha tea egg
🐣Thai tea Chicken rolls
咸点虽然只有两款,辣的培茶茶叶蛋同泰奶茶叶鸡卷,但系都好好食,建议先食咗啲甜嘢之后再返嚟食,就可以食下咸嘢又食下甜

另外呢嘢饮都有新创意!
海盐荔枝苹果乌龙茶沙冰
蜜桃红茶青瓜柠檬沙冰
两杯都一样超级好饮!

然后仲有一啲新嘅甜品,所以我哋都叫咗棉花糖牛角窝夫,迷你棉花糖洒满喺上面,两个牛角窝夫夹住软糯棉花糖拉丝!

雪糕布朗尼,雪糕筒塔喺朱古力布朗尼上面,屹立不倒,除咗外表吸睛,都话依个比较普通嘅甜品加上色彩

如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

No Money So Lonely (旺角)
旺角弥敦道700号T.O.P This is Our Place 4楼406-408号舖

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧