2022-10-01
长沙湾出名多好嘢食,就睇吓今次海南鸡饭系咪真系咁正先😌😌😌1️⃣招牌海南鸡饭拼鸡杂冬瓜汤($80)首先,冬瓜汤真系有好多鸡肾🤣仲多过冬瓜!味道okay嘅不过鸡肾有少少骚味,所以汤里面都有好多葱。之后海南鸡唔算好滑但够味,沾埋汁就好惹味啦😋鸡件都算多胸肉但亦多皮😅油饭就真系几好食!仲可以点多饭~2️⃣星洲龙虾叻沙掺掺配鲜油咖央多士($128)汤底味道好饮😎但龙虾肉太韧,可能因为熬完汤嘅关系🤔不过有膏!!而面底好大份,食极仲有🤣油面就偏淋,所以米粉比较下好食啲😋掺掺中我最钟意加芽菜食~可以提升层次👍🏻而配菜上鱼蛋同鱼片够弹牙👍🏻亦有少量通菜,豆卜就吸晒汤底好入味🙌🏻至于鲜油咖央多士上到枱时我吓咗一大跳!唔知道佢系咁大块牛油夹住!不过食落嘅时候唔算好有罪恶感🙈因为牛油喺口中溶得好快,变咗好似奶油咁连埋包一齐食~配合埋咖央酱系真的好食的👍🏻👍🏻而面包两面都有烘底,非常有诚意😍3️⃣炭烧咖啡 (跟餐)咖啡可以自己点多炼奶,因为我唔识饮咖啡,所以好怕苦🫢而我点咗多炼奶亦都无盖过个咖啡味👍🏻觉得好饮😋📍总结:-食物好快嚟到,但同样好快冻晒,建议食快啲🤣-掺掺真系好大碗!可以share嚟食🙌🏻-海南鸡饭有少少失望
1️⃣招牌海南鸡饭拼鸡杂冬瓜汤($80)
2️⃣星洲龙虾叻沙掺掺配鲜油咖央多士($128)
3️⃣炭烧咖啡 (跟餐)
📍总结:
-食物好快嚟到,但同样好快冻晒,建议食快啲🤣
-掺掺真系好大碗!可以share嚟食🙌🏻
-海南鸡饭有少少失望,但其实都算不过不失,觉得海南鸡饭以外嘅嘢都会好食~
-鲜油咖央多士有惊喜😍😍要嗌呀!