2018-10-09 241 浏览
古有庖丁解牛,今有616为我解牛,厉害之处在于,解出黎既部分听都未听过,更加未食过个个名都好似武功招式定江湖人物咁,实在系急不及待闲日上去book左位,个场几靓,好有心机既布置,装潢大体,加埋好多麦子啤酒罐,好有气氛坐落个位都好舒服,好明显以牛为主打,有好多牛既野,有酱油、牛汁、蒜辣椒个啲自取推介叫只生蛋,加葱,加少少牛汁,食牛时感受牛味同蛋味融合餐牌啲牛名包罗万有,用tab可以慢慢睇,不过好多都系手快有手慢无架枱上亦有啲牛肉食法组合建议,可以一试,等野食时佢会俾个沙漏你,保证食物会系漏完前到系服务态度极好既情况下,第一round野食黎有牛朴肉、牛驼峰、封门柳,唔好问我代表咩部位,我识我就去做庖丁啦渌之前上一人一件西瓜下下火,三个牛味都浓既,油脂量就唔同,牛朴肉、牛驼峰就同手切牛近似一啲,都好正既封门柳口感上再多啲层次,推介连蛋汁食一流,唔想抢牛味既情况下我地拣返沙爹mix清汤就算了另外仲有白萝卜同双拼牛肉饺,系普通拼麻辣,咁多款牛都有建议既渌熟时间系餐纸上,唔使惊自己唔识睇或者太熟推介麻辣牛肉饺,麻辣浓味同牛肉既重肉味好挟,虽然咬一啖后见到入面有红色会吓一吓(食惯猪肉饺嘛),但系正既
个个名都好似武功招式定江湖人物咁,实在系急不及待

推介叫只生蛋,加葱,加少少牛汁,食牛时感受牛味同蛋味融合

系服务态度极好既情况下,第一round野食黎
封门柳口感上再多啲层次,推介

牛朴肉、牛驼峰、封门柳

萝卜、双拼牛肉饺

要跟返佢时间渌

麻辣牛肉饺

接住到卖相最吸晴既滑尾龙,有只生蛋黄系上面,于事我问店员应该点食法,佢话搞匀佢就渌得,心入面有啲疑惑,咁咪变熟蛋,而且挂唔到系牛肉上
结果照做,完全无蛋味,牛味普通,好多肥,胶质太多口感唔太好,有啲失望

滑尾龙

由于佢本身系麦子手工啤酿酒地方,有得饮手工啤,哇,高档次
先黎一round洒你冷,试晒6杯唔同既手工啤,白啤、麦啤、黑啤都有
相当唔错既经验

洒你冷

第二round encore左封门柳,同试左匙柄,(你可以试下同人讲打边炉食左匙柄?!),匙杖牛味相当浓,相对就唔肥唔似肥牛既
好味,配埋试完酒后既选择,琥珀真情,正
个人较喜欢IPA类啤酒,如果你都系既,可以饮依只

琥珀真情

依餐价钱就贵喇,但牛靓、啤酒正,服务好、经验良好,成日食就未必,不过系要试下既

#支持本地手工啤
#饮开鬼佬依家可以试下麦子