2023-10-27
伟爵爷私房菜,位于北角,做川湘式既私房菜,因为有啲铁板菜式所以一入去已经好香😆酸菜鱼、辣子鸡依类既川菜当然有,小炒选择都好多,装修系西式典雅风,依个组合好搞鬼🤪对住幅油画饮大啤🤘🏻干锅包包菜,真系成个锅上仲有个火系下面热住,卖相赢咗👍🏻食落好有镬气,食川菜最怕好油,但佢食落完全无油腻感,好惹味,啲肉片都好味😋铁板土豆片,食川湘土豆都系必点,土豆丝食得多试下土豆片,铁板上好香,每片都好有焦香,连埋啲猪肉片一齐食仲正,好味🥳纸包烤桂鱼🐠唔系度度有,纸包烤鱼比烤鱼更原汁原味,仲要俾我食左最后一条桂花鱼🙊超大条上枱,鱼开边,系最好既切法,少骨又食得晒全条鱼👍🏻鱼皮好有焦香同油香,好味,鱼肉滑得黎弹,系够鲜先做到✨配料啲菜、金菇等都好味,相当出色既纸包烤鱼💚好特别既餐厅👏🏻中西合璧,菜式出色出餐又快,食住再加𩠌都好爽😄值得再食既私房菜🥢