2019-02-21
火锅店真系好少「小店」,非连锁系好多但体积小,舒舒服服既真系极少见,同捞同煲个size实在会吓亲你,你屋企如果一房一厅可能已经有佢啲坐位范围咁大但佢无牺牲到顾客舒适度,仍然阔落好舒服,装修又靓又好warm,真系好似返左屋企打边炉咁餐牌又系超多野拣,主打高质火锅料,咩都「新鲜」、「手打」、「自家制」,价钱唔平既,不过睇得出有心机服务一流好细心,见我拣唔到慢慢同我倾下,最后拣左佢地自己炒既麻辣锅底拼皮蛋莞茜先叫左我至爱既午餐肉,系有火腿系中间个只,唔会烂晒又会好腍好好味,夹麻辣锅都好正下顺便试下火锅底料,麻辣个边有好多香料同配料,唔错但猪红味道无想像中咁浓,皮蛋就好味滚呀滚,啲野食都好大份下,收得你钱无打算扼你既手打丸多到,口感弹牙,绝对手打,味道就中上,都唔错墨鱼丸特别出色脆鲩片比平时既大块,但唔太觉脆,普普通通,味道都好既重点黎喇,就系手切本地牛同埋滑鸡片,你望下碟手切牛既油脂分布都知正野,上枱又靓,牛味浓,配清汤牛味好出,配麻辣就相当惹味,无得输滑鸡片亦系相当新鲜,大大块但仍然非常之滑,加埋麻辣汤正到一个点,一定要食综合黎讲,出色在料靓有心机,但实在唔平,加埋极致服务,同埋小小店既温
综合黎讲,出色在料靓有心机,但实在唔平,加埋极致服务,同埋小小店既温暖好feel赢左
#希望唔好执
#我食左几年间舖无旧过