2024-08-16
好耐冇黎过食点心,今日去开yoho买野就再捧下场,点心质素都一样咁言而且即叫即蒸真系好食好多,起码口感都keep到唔会梅哂!烧卖拼盘呢个真系一定要食,因为一笼已经有哂唔同味既烧卖,每粒都各有特色而且真心唔系度度有得食,个人特别推介西班牙辣肉肠、印度黄咖哩、黑胡椒蟹同埋日式鳗鱼,真系每粒都食得出有心机调配过既味道而唔系就咁加食物添加剂去扮个味! 重点都系新鲜即蒸热辣辣唔会overcook!马拉小笼包几有特色而且仲保留到汤汁,劲在真系有肉骨茶既味道而且又唔会好重药材味,几值得试下!大澳虾酱鲜鱿卷 & 龙芋酥呢2款真系好正但又奇怪冇咩人讲,鲜鱿卷已经啖啖鱿鱼肉而且好弹牙,新鲜炸起加埋有蔬菜一齐食唔会太油腻,唔使任何酱都好好食! 龙芋酥真系好食过平时食既荔芋鸭,因为佢芋头比例好高而且中间馅料好鲜味,又炸得岩岩好唔会太实心!担担面可以另上担担面酱几好,老婆怕辣可以逐少加,面本身都几弹牙加埋担担面酱其实都真系几辣下,食落我觉得好惹味。好彩可以另上酱汁,老婆都可以用少少酱食到半碗面!口水汁龙利鱼肠粉另一个好有特色既肠粉,食落鱼肉爽滑而且口水汁调味真系岩岩好而辣度系老婆唔食得辣都接受到既提鲜味道,加埋
烧卖拼盘
马拉小笼包
大澳虾酱鲜鱿卷 & 龙芋酥
担担面
口水汁龙利鱼肠粉
另一个好有特色既肠粉,食落鱼肉爽滑而且口水汁调味真系岩岩好而辣度系老婆唔食得辣都接受到既提鲜味道,加埋肠粉本身都好滑,食落层次感一流!