有無人同我一樣,經過大半年的抗疫日子,其實慣左係屋企食?😅雖然疫情好番d,不過無咩事我都係外賣算😋,而家外賣自取價又抵食🤣-外賣就梗係要揀啲屋企整唔到嘅嘢啦😊😊例如沾麵😉呢間麵屋武藏外賣有3款湯底的沾麵 。包裝值得一讚,非常嚴密,我舟車勞頓拎返屋企都完全冇瀉無漏!!仲要keep得好靚仔,見到就開心。 -沾汁識食一定要整返熱食,呢兩分鐘嘅功夫唔可以慳!黑武骨($79)是黑蒜油湯,白武骨($79)是豬骨湯底,兩者質地都非常濃稠,味道濃厚,配上粗身有坑紋拉麵條,勁掛湯!個人認為白武骨無黑武骨咁油,豬骨味較突出。麵條質地外賣黎講算keep得好!而叉燒同蛋係我最喜歡的部分😋😋個叉燒做到好軟嫩的口感,蛋的生熟度係完美🥰-小食都好抵食,武藏煎餃子($38)皮薄肉充實,雖然凍左但都仲有肉汁!外賣都配左蔥花同埋餃子汁👍🏻👍🏻武藏炸雞($38)有成五六粒咁多,炸嘢梗係要用氣炸鍋返熱下啦😎😎,即刻變返外脆內軟~-+$8 配汽水一罐。

個人認為白武骨無黑武骨咁油,豬骨味較突出。
麵條質地外賣黎講算keep得好!

+$8 配汽水一罐。