2008-10-27 12 浏览
赶时间,要食个下午茶餐,咁见到呢座新大夏,入去睇睇,见到呢间拉面店,有下午茶餐,三十多蚊一个,就试下啦。得三款茶餐,一款系叉烧拉面,一款系炸鸡拉面,令一款系净煎饺配寒天。我地点了前两款拉面,配汽水。店子系日式那只非常细,十一二张台,半自助型式,买了食物,跟住店员会把食物奉上。叉烧拉面先黎,有芽菜,木耳丝,半只糖心蛋,一片日式叉烧,系,系得一片,仲系好肥的,配合猪骨汤底。我个碗炸鸡拉面有芽菜,木耳丝,有笋,三块炸鸡,都系猪骨汤底。个汤底都唔错,唔系太肥,块炸鸡d炸浆有d厚,不是日式炸鸡那只薄而脆的口感。拉面都算弹牙。不过以三十多元一碗面来说,都算 over-value, 不值。一向食日式拉面都会落七味粉,呢度那些是自助式的,一包包的。倒出来d色同感觉同一向食开那只S&B唔同,哈,点之系睇下后面,原来系北京做,oh my god! 真大杀风景!

叉烧拉面
炸鸡拉面