2022-08-11
餐厅主打自家制拉面,亦有各款丼饭、串烧、炸物提供。店内环境以红黑色调为主▪️♦️有吧台位及卡位任君选择🐒 之前已经推介过呢间居酒屋,今次再试试其他食物推介俾大家💕㊂//🐖紫苏烧䐁梅肉拉面 $98//豚梅肉肥瘦均匀,炙烧之后更突出油香🔥😚 表面嘅紫苏汁,加上梅子,中和油腻感💕 拉面亦有适当嘅弹牙口感,唔错☺️㊂//🐮炙牛拉面 $92//火炙牛肉同样烧得好香🥹 牛肉切成薄片,整体偏瘦但有适当油香,好啱我口味🫶🏻㊂//🍗烧鸡肉京葱 $38//呢个系当晚嘅MVP🏅鸡肉juicy啖啖肉,配上京葱好惹味,推介❤️ ㊂//🎏鳗鱼双霸 $128//个名好架势😂 有蒲烧鳗鱼同白烧鳗鱼,两款味道正常,但肉质偏冧,白烧鳗鱼亦冇应有嘅炭烤香味同弹牙口感🙁 整体觉得如果厚切会比较好㊂//🦑照烧鱿鱼筒 $98//鱿鱼好香烧汁味,卖相同味道都一流♥️㊂//🥩烧一口牛 $38//偏重黑胡椒味,烧得啱啱好唔会全熟👍🏻㊂//☕️苹果焙茶(冻) $38第一啖饮落去完全饮到苹果同焙茶嘅香😝 好清新,未试过呢个组合估唔到几夹,值得一试☺️㊂//🍎日本青森苹果汁(大) $32非常香甜‼️不过饮多几啖会觉得太甜🤣 建议同苹果焙茶一齐饮balanc
㊂//🐖紫苏烧䐁梅肉拉面 $98//
㊂//🐮炙牛拉面 $92//
㊂//🍗烧鸡肉京葱 $38//
㊂//🎏鳗鱼双霸 $128//
㊂//🦑照烧鱿鱼筒 $98//
鱿鱼好香烧汁味,卖相同味道都一流♥️
㊂//🥩烧一口牛 $38//
偏重黑胡椒味,烧得啱啱好唔会全熟👍🏻
㊂//☕️苹果焙茶(冻) $38
㊂//🍎日本青森苹果汁(大) $32
非常香甜‼️不过饮多几啖会觉得太甜🤣 建议同苹果焙茶一齐饮balance返就完美😎
🍶居酒屋当然唔少得日本酒😜 餐厅最近推出咗清酒放题,提供香港比较少见嘅清酒机🎰 ,$188就可以试到三种唔同嘅清酒,包括:
🌸薰: 带有水果及花香
🧊爽: 清爽轻盈,适合冰凉饮用
🌾醇: 富米香,口感较浓厚
整体觉得食物水准稳定,餐厅楼底高,感觉舒适😌 北角少有日式居酒屋,大家如果喺附近可以一试♥️ p.s. 荃湾都有分店️,住九龙嘅朋友唔洗过海都食到😙
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 7.8/10