2024-01-10 25 浏览
啱啱去咗北角𠮶间究极堂,真系唔错啦!个环境似系日式居酒屋嘅感觉,啲灯光啱啱好,仲有啲灯笼,气氛真系好到冇得顶,啲椅枱都唔会觉得窄,坐低都好舒服。酒吧度后面啲清酒都好多,好多款唔同嘅,啱啱见到就觉得啲酒迷嚟到应该会好开心。先讲下啲嘢食啦,我哋试咗啲咩呢?「海苔墨鱼他他」系度嘅招牌啦,啲墨鱼包喺香脆嘅海苔里面,一咬落去,啲味啱啱好好,墨鱼啲鲜味同海苔啲香脆完全系perfect match,真系啲味咁啱口。再嚟系啲「炸半熟玉子」,唔系普通嘅炸蛋,啲蛋皮金金脆脆,啲蛋黄系半熟状态,一切就流咗出嚟,啲层次感真系几丰富啊,系啲小吃中算系惊喜。啱啱见到「九州枪鱿鱼」,其实系鱿鱼肝酱啦,同啲薯条一齐食,鱿鱼肝酱浓郁得黎啲,再配埋啲香脆薯条,个滋味真系冇话讲,啲鱿鱼肝酱同薯条嘅组合系咁啱啱好,令人回味。啱啱提返啲主菜,「究极丼」系一碗好色彩缤纷嘅丼饭,啲食材新鲜,有大鱼籽,油甘鱼,牡丹虾,海胆,特制右口鱼边,拖罗蓉,凡立贝,最尾我哋试咗「究极火龙卷」,啲卷寿司包啲新鲜嘅食材,一咬落去,鱼生同饭嘅味道啱啱啱啱啱啱好啦,真系好好味。啱啱嘅食物我哋配咗啲有气嘅梅酒同啲什果宾治。整体嚟讲,究极堂唔止系环境同服务

啱啱嘅食物我哋配咗啲有气嘅梅酒同啲什果宾治。整体嚟讲,究极堂唔止系环境同服务好好,食物嘅水准都高。