2023-07-01
𓌈˒˒那个ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙❜ 北角英皇道483-497号东宝大厦地下C-D号舖Shop C-D, G/F, Tung Po Building, 483-497 King's Road, North Point— @nagetwfood𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥) 平时系大角咀分店就食得多排骨同鸡球饭 难得今日嚟到港岛北角分店 就决定试试佢嘅期间限定😆 𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▸ 期间限定 ≣ 葱烧猪颈肉便当 ┅ HKD 72 ▎ 猪颈肉以慢煮方法卤制 会先经过十多小时卤水浸泡 厚切成片状😛 上菜前再利用火枪炙烧猪颈肉表面🔥腍滑入味又富油香 加上丰富嘅配菜 会话就喺咁出色😋 猪颈肉便当 每天数量有限 售完即止 各位要把握机会食啦! 😆▸ 期间限定 ≣ 嘉义鸡肉拌面 ┅ HKD 72 ▎ 嘉义鸡肉香甜惹味 鸡肉呈粗条丝 肉身嫩滑 富有鸡香 😛 拌面选用黑荞面 面身带有麦香 面质粗身弹牙 烟韧有咬口 配搭油葱酥酱汁 同香脆香料 捞面一流 😋 我就觉得同台湾嘉义鸡肉饭味道好接近 😆▸ 期间限定 ≣ 白玉苦瓜蜜 ┅ HKD 42 (饮料跟主食可 -1
❜ 北角英皇道483-497号东宝大厦地下C-D号舖
— @nagetwfood
𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
▸ 期间限定 ≣ 葱烧猪颈肉便当 ┅ HKD 72
▸ 期间限定 ≣ 嘉义鸡肉拌面 ┅ HKD 72
▸ 期间限定 ≣ 白玉苦瓜蜜 ┅ HKD 42 (饮料跟主食可 -15 )
▎听闻白玉苦瓜蜜喺台式消暑圣品 我同朋友都喺第一次尝试 入口蜂蜜味道较淡😅 个人就只喺饮到香浓清爽嘅白玉苦瓜味道 而且每啖都富有白玉苦瓜嘅碎碎 感觉几突别
▎整体嚟讲 猪颈肉便当同鸡肉拌面个人都推荐一试 北角分店环境舒服 相比大角咀分店有更多食物饮品选择 👍🏻
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
܀
܀ Follow @chillfood.basis for more 📸