匠心厨房 - 精心炮制嘅高质小菜今次我哋去咗尖沙咀嘅匠心厨房,位置就喺尖沙咀isquare对面! 因为系楼上舖所以可能好少人发现到,但系今次我哋试完几款小菜之后觉得非常出色 , 每一道都非常出色。绝对系尖沙咀值得一试嘅海鲜中菜馆💦:1. 翡翠花雕蒸虾球 $228🦐🥚🍾呢道菜卖相成个艺术品咁,个花雕冇掩盖蛋香,而系恰到好处融合埋,有一阵淡淡嘅酒香,蒸蛋口感滑嫩,而虾球肉质弹牙鲜嫩,令成个蒸蛋口感好丰富。2. 脆皮牛坑腩 $238🐮🥩呢款系绝对值得推荐嘅招牌菜。牛坑腩外脆内嫩,一口咬落去,脆皮仲要有肉汁。牛腩重肉味 ,最重要系外面嘅脆皮炸到啱啱好薄!绝对冇揸流滩!3. 荷叶蒜蓉蒸头腩 (炒饭底)7$268🐟🍃🍚呢道菜以荷叶包裹著鲜嫩嘅头腩,再淋上浓郁嘅蒜蓉酱汁,荷叶,头腩同埋蒜蓉酱,比下面嘅炒饭底完全吸收晒, 虽然头腩非常新鲜 , 但系下面嘅炒饭绝对先系主角。4. 盐酥台山蚝$288😋呢款蚝外皮炸得好脆入面又嫩又多汁,搭配盐酥调味,一食就上瘾,入面个蚝好多汁,一啲都唔腥,十分推荐。匠心厨房绝对系尖沙咀值得一试嘅中菜馆🐉。佢哋精心挑选嘅食材、烹调技巧绝对可以话系尖沙咀上级嘅级数。无论系食饭定
匠心厨房 - 精心炮制嘅高质小菜

3. 荷叶蒜蓉蒸头腩 (炒饭底)7$268🐟🍃🍚
荷叶蒜蓉蒸头腩

4. 盐酥台山蚝$288😋
盐酥台山蚝

匠心厨房绝对系尖沙咀值得一试嘅中菜馆🐉。佢哋精心挑选嘅食材、烹调技巧绝对可以话系尖沙咀上级嘅级数。无论系食饭定系聚会,匠心厨房都系一个绝佳嘅选择。🍽️🎉✨
翡翠花雕蒸虾球
脆皮牛坑腩