环境: 室内大牌档格局,位置都多,食客多是游完水或附近的街坊。泳池其实距离黄竹坑地铁站唔远,大约5分钟而已,不过出地铁后要缓缓走上一条斜波才到。餐厅位于二楼,在泳池门口有条楼梯向上走便到了。泳池对面是陈白沙中学纪念中学。服务:大牌档形式,有需要自己要主动些以街坊小炒为主,我地每次都最少8个或以上,晚餐叫好多碟𩠌,每一次都大约70左右,晚餐一班人黎讲算做抵食。质素用料一般,份量适中,𩠌菜较重味道。不过当你去完游水或附近活动,这裹地点较就脚。我地叫左以下菜式:咸鱼马蹄煎肉饼: 我地成班人每次都叫嘅菜式,煎肉饼出面比较少,肉饼带少少咸香,外皮脆脆的,每件入口大少少的SIZE,最佳下饭菜式!豉椒炒蚬:价钱唔贵大约$40, 蚬肉虽然唔大只,不过都算鲜味,若个汁无咁咸能尝真蚬肉鲜味更好。凉瓜煎蛋角:算份量够,凉瓜不会太苦,煎成蛋角更香口。生㓥大龙趸两味 :出街食,食蒸鱼佢嘅蒜油特别好食,呢个两食有一个蒸鱼,另一个系西兰花炒鱼片!味道都OK~蜜糖鸡中翼: 一碟都有8只咁多!甜甜的个个钟意食!蜜糖好多,成只碟都有蜜糖。鲜茄牛肉煮蛋: 呢个都OK,甜甜酸酸,煮得刚刚好。豉椒排骨: 肉排蒸得刚好,唔会靭。
服务:大牌档形式,有需要自己要主动些

我地叫左以下菜式:
凉瓜煎蛋角:算份量够,凉瓜不会太苦,煎成蛋角更香口。
鲜茄牛肉煮蛋: 呢个都OK,甜甜酸酸,煮得刚刚好。
豉椒排骨: 肉排蒸得刚好,唔会靭。不过应该用雪蒇的,但味道都OK
2个煲-鱼香茄子及凉瓜龙脷柳煲: 2个都系惹味𩠌饭之选,不过味道偏浓,龙脷柳啖啖肉!
2款菜- 金银蛋浸白菜仔同虾酱通菜,前者整得较好,通菜有点唔够味道,菜更嫩也更好
豉汁蒸排骨
金银蛋浸白菜仔
蜜糖鸡中翼
凉瓜龙脷柳煲
鱼香茄子煲
鲜茄牛肉煮蛋,生㓥大龙趸两味 (之二)
凉瓜煎蛋角
咸鱼马蹄煎肉饼
生㓥大龙趸两味 (之一)
豉椒炒蚬
2017-10-22