我一年四季都岩打边炉, 最近佐敦新开咗一间「十二锅」, 主打台式一人一锅, 仲有好多款唔同汤底, 就算自己一个食都唔会厌呀!我就最中意药膳汤底, 火锅份量都几多, 仲有隐藏款既期间限定, 要问店员先知, 我去果时就系牛肉寿喜烧锅,套餐除咗火锅, 仲有白饭/粉丝, 或加$7 升级做卤肉饭/乌冬, 连饮品红/绿茶, 或加$7拣$28或以下饮品, 都算抵食!🔹 酒香药膳鸡锅套餐 ($115)药膳味好重, 汤底真系可以系咁饮, 入口仲有阵阵既黄酒香, 有鲜淮山, 虫草花, 米血糕等配料, 鸡肉片都几嫰滑!🔸 养生药膳羊肉锅 套餐 ($115)一样系药膳锅, 羊肉薄片几嫩滑又唔重臊味,仲有冬瓜, 鸭血, 胡椒猪肚丸等配料, 驱寒一流, 岩晒成日手脚冰冷既我!🔹 现切封门柳 ($98)追加咗封门柳, 封门柳系牛既横膈膜, 一只牛都只得一条封门柳, 佢地系薄切, 牛肉味清甜, 纹路幼细, 油花几靓同腍滑, 不过性价比唔算高

酒香药膳鸡锅

🔹 酒香药膳鸡锅套餐 ($115)
药膳味好重, 汤底真系可以系咁饮, 入口仲有阵阵既黄酒香,
有鲜淮山, 虫草花, 米血糕等配料, 鸡肉片都几嫰滑!

养生药膳羊肉锅

🔸 养生药膳羊肉锅 套餐 ($115)
一样系药膳锅, 羊肉薄片几嫩滑又唔重臊味,

现切封门柳

🔹 现切封门柳 ($98)

2021-03-15
酒香药膳鸡锅