2021-07-24
今日系老公生日,本来想同老公食餐好,点知餐厅服务差,食物又普通。好啦,一坐低,见到个mask case已经有指纹,完全接受唔到一间所谓米芝连餐厅会发生呢D情况。坐左一阵有少少热,问侍应可唔可以较大少少冷气,侍应一句话已经最大,较唔到,算啦。落完单后,侍应放低个set lunch,帮我地开左炉。转头D肉到左,我地问呢D肉系咩部位啊?个侍应发紧梦,话唔知,大佬啊,就算牛角都会循例介绍下啊,呢间唔系快餐。问完经理后,个女侍应用唔咸唔淡既广东话介绍左两款肉之后唔记得第三款系乜。算啦,可能人地系part time,正常既。我地终于开始烧肉,d肉好似烧既都红红地,我地问系咪个炉坏左,我明明见到个女侍应已经帮我地开左,问一问,个个人话唔记得帮你地较返大。食物方面,我地叫左极上A5和牛盛合套餐($480)同日替A5和牛套餐 ($290), 另外追加左牛舌($90),好一般,其实同自己系屋企买和牛用bruno烧无分别。之后我老公想叫柠檬烧酒,个女侍应点左头,我以为今次终于岩返一次,原来我错左。个女侍应唔知系听力定理解能力有问题,几分钟后拎左本menu黎。我有少少躁,我话如果你听唔明,唔该叫你经理落单啦。
之后我老公想叫柠檬烧酒,个女侍应点左头,我以为今次终于岩返一次,原来我错左。个女侍应唔知系听力定理解能力有问题,几分钟后拎左本menu黎。我有少少躁,我话如果你听唔明,唔该叫你经理落单啦。我老公好好脾气,话要柠檬烧酒,个个人都系唔明,我老公要揭menu,指住话要呢个,真系白眼都翻埋。绝无夸大,个waitress完全系发紧梦,表达同理解能力都有问题,$500/一位食lunch而家系香港好平常,唔算话贵,但觉得唔系平,谭仔阿姐就算态度差,人地做野起码准确啊,本来想当面投诉,但费事扫兴,平时d餐厅唔好味,我最多下次唔去,但今次真系好嬲。