2020-12-14 91 浏览
楼底好高,感觉好有空间感. 暗暗感觉,有唔少酒、画等decoration 几有气氛午市时间好爆场,两层都全满。不过我地晏左去,所以食到最后得番我地一枱,影到空旷dining area午市menu唔贵,一个full lunch set 连salad/soup main, dessert 加drink 最平一百有找order steak 都唔贵,$128。可惜当日sold out.前菜可拣沙律或餐汤。因为是日餐汤系青豆汤,而我同朋友都麻麻地青豆,所以大家都拣左沙律。沙律主要系生菜同三文鱼,份量唔多,作为前菜系够的。生菜好新鲜同爽脆,烟三文鱼都好够咸香同烟熏味。法式蒜香猪脾仔配牛肝菌酱汁猪脾仔有做到外面干脆内里嫩滑的口感。不过味道就偏淡,要点牛肝菌酱先多啲味道。三旧猪脾仔的份量对女士黎讲就刚好,男士就未必够饱。反而配菜更有惊喜,甘笋仔同西兰花好香蒜蓉牛油味,而薯蓉都好滑好creamy😋香煎羊西冷配香草红酒汁Request 左medium, 烹调时间刚好,切开中间仲系嫩红色. 入口厚身肉质有弹性同肉汁。带羊独有香味又唔算好骚。不过个gravy 比较淡,之后问店员攞左薄荷酱同mustard, 觉

法式蒜香猪脾仔配牛肝菌酱汁

香煎羊西冷配香草红酒汁

不过个gravy 比较淡,之后问店员攞左薄荷酱同mustard, 觉点点上比起个红酒汁更match

是日dessert系chocolate cake. 原本对餐厅dessert唔抱太大期望, 食落又ok wor.
choc 香味几rich, 细滑口感. 小小一件无咁甜腻

环境有格调几好坐,午市定价唔贵食物颇有水准,唔怪得都多人帮衬