[午市抵食@数码港]烟三文鱼忌廉芝士贝果 Smoked Salmon and Creme Cheese Bagel ($60)评分: 8/10叫朋友入数码港陪我食饭系好难既一件事,原因系大家都觉得数码港无好野食 =.= 作为喺数码港番工既 foodie,我想讲的是其实呢度系有 hidden gem 㗎。呢间开业一年既 Les Amis 专售精致既西式糕点,午市更有供应轻营主食,今次推介既就系烟三文鱼忌廉芝士贝果啦。其实香港好少有地方食 Bagel。曾几何时,鲗鱼涌既 Bago 系小妹至爱,可惜后来质素麻麻。虽然 Les Amis 唔系 Bagel 专门店,但口感扎实得黎又唔会难咬,软硬适中。加上成吋厚既 Creme Cheese 同新鲜既烟三文鱼,食呢个做 lunch 好健康~跟餐加 $30 仲有法式甜品添,认真有质素㗎 P.S. 事缘小妹得知有朋友啱啱新 join 喺数码港番工,日日都剩系食数码港四座 canteen 仲食咗一个月 =.= 因而启发咗小妹的起心肝喺 Openrice 写食评!!~
烟三文鱼忌廉芝士贝果
评分: 8/10