2022-02-20
而家无得食晚市,唯有weekend 午市12-6pm食好d补数🥺发现原来最爱餐厅之一蟹仙而家午市都有各款海鲜大餐食,当然要book!😍3人行点了个$439/位的海鲜餐,可以食到9款海鲜🦞🦀🦐大满足!餐厅亦好卫生,会先用蒸气消毒所有餐具,才serve嘢食先来的是贝壳类,每款都好新鲜大只!round1 的贝壳类海鲜已经大满足😋🦐越南大虎虾意想不到地新鲜弹口,而且蒸熟后都好大只,肉质肥美香口🌟台湾九孔鲍鱼熟度刚好,肉质软香中鲜甜,口感好好🌟韩国庆南珍珠蚝虽然唔系大大粒,但系都食到满口鲜甜味🌟大西洋野生青口大大只,味道鲜甜🌟最surprise嘅系纽西兰刀贝蚌,一打开壳大大粒肉之余,食落去超鲜海水味😋因为唔想食🐟嘅关系,餐厅安排了日本赤虾,代替海星斑,但真系好值得一试!赤虾大大只之余水准好高,朋友都忍唔住边食边讲了三次「好鲜甜鲜甜」round 2 先系最重点!每款都系我最钟意、觉得最吸引嘅海鲜!🦞😍店员说我们遇到可遇不可求的「重皮蟹」,蒸过后重皮层甜香,蟹膏+蟹肉都好鲜甜~😋😋😋另外🦞澳洲青年龙虾亦非常出色,肉质厚香弹口+鲜甜,膏同样超香超好食(有点食大闸蟹膏的感觉)最后食埋吸收晒海鲜鲜甜精华嘅
餐厅亦好卫生,会先用蒸气消毒所有餐具,才serve嘢食
先来的是贝壳类,每款都好新鲜大只!
round1 的贝壳类海鲜已经大满足😋
🌟台湾九孔鲍鱼熟度刚好,肉质软香中鲜甜,口感好好
🌟韩国庆南珍珠蚝虽然唔系大大粒,但系都食到满口鲜甜味
🌟大西洋野生青口大大只,味道鲜甜
最后食埋吸收晒海鲜鲜甜精华嘅粥,真系大满足😋😋
这里的服务超好,系由店员帮您蒸+夹海鲜😍原来他们老板是海鲜分销商,所以海鲜质素是非一般的海鲜地方食到的!
一定再来☺️