2015-11-03
2027 浏览
又系出粮日子,所以紧系要食餐好架啦,99太多人好难等位,魔术餐厅感觉冇我地头几次去食咁好,唯有另觅食处啦,咁岩同事行过银行见到呢间张广告就约好出粮日去试下门口个牌好靓好似好吸引入到去坐低叫左野,发现餐牌好似得5-8款选择,有好有唔好既,唔好既系,今次食左好食下次可能冇得择好既系冇咁多选择对女士来就系好事,唔洗念咁多,餐厅又可以专注o个几款我去食当天有墨鱼意粉猪手(我见其他人叫猪手都系去骨,而且差唔多有半只)牛扒其他唔记得p.s. 同事本身想叫猪手,但因为上次系魔术餐厅叫左猪手好贵又得几片,所以今次佢选牛扒。好快就拎左汤同面包上黎只有一款餐汤没得选择,大家千其唔好比佢既外表呃到,望落去真系好似罗宋汤,但佢其实系一碗不折不扣既杂菜汤,多菜也放多了茄膏。前排成日饮杂菜汤,所以对饮落好明显既茄膏味真系唔钟意law。跟餐汤既面包,真系非常好食,密度又够又香。而且有一种香料味,但格左几日先写唔记得系咩香料。我"同事"话:「呢D咁既包佢之前系高级餐厅先到wo。」系唔系我都唔知wo主菜我叫左吞拿鱼墨鱼意粉,虽然我唔钟意食吞拿鱼,但我喜欢食墨鱼意粉。意粉不会太淋又不会太硬,有咬口,食完唔会一堆汁,但意粉
99太多人好难等位,魔术餐厅感觉冇我地头几次去食咁好,
唯有另觅食处啦,咁岩同事行过银行见到呢间张广告
就约好出粮日去试下
门口个牌好靓好似好吸引
有好有唔好既,唔好既系,今次食左好食下次可能冇得择
好既系冇咁多选择对女士来就系好事,唔洗念咁多,
餐厅又可以专注o个几款
我去食当天有
墨鱼意粉
猪手(我见其他人叫猪手都系去骨,而且差唔多有半只)
牛扒
其他唔记得
好快就拎左汤同面包上黎
杂菜汤
跟汤餐包
墨鱼意粉
意粉不会太淋又不会太硬,有咬口,食完唔会一堆汁,但意粉唔会干身,感觉唔错。
虽然唔喜欢食吞拿鱼,但佢d吞拿鱼几好味,唔会食完成口渣,最紧要系佢够大碟,食完一定饱
冻巧克力
观塘最近开了很多类近的西餐厅,当时各有所长,价钱由60-100元左右,
主要睇下你食d咩啦,但我几钟意呢间餐厅既环境整齐干净。
待应方便有一位较年长,一位较年轻的ser 我地
我估可能年长o个位系亲戚,态度有d串,但我觉得都ok既
题外话/补充资料:
我地已经blacklist左观塘太多餐厅...就黎冇地方可以食饭架啦~
所以要成日试新菜