2017-01-01
元朗嘅人流越嚟越多,所以好多餐厅都选择落户。今日我哋特登走入元朗行吓,买吓圣诞礼物嘅同时,仲睇吓有咩好味抵食推介!咦!午餐火锅?!基本上每个星期,我地都至少打一次边炉先满足,但真系未试过下奏就打边炉啰!搞到我哋火锅隐发作,一于入去试试呢间专食牛肉嘅火锅专门店啦。午市套餐选择唔多,而且肉类方面,亦只供应牛肉,所以唔食牛肉嘅朋友,真系So Sorry喇!牛餐肉!打错字?午餐肉由猪制成、牛餐肉当然系由牛制成啦!听师傅讲,经过秘制嘅牛肉,再制作成牛餐肉,所以牛味好出!而牛餐肉经过微微煎香,所以食落好脆口,加上煎嘅时候,时间控制得啱啱好,又唔会煎到干净净!你以为呢个饭最大嘅卖点就系牛餐肉?咁就大错特错喇,呢个珍珠米真系内含一个惊人嘅秘密!用上牛汤煮成嘅饭,所以每粒饭都好香牛肉味,净系个饭都感受到餐厅嘅细心诚意,原汁原味,正呀!同M佬开心share完个饭又点够饱吖!所以我哋就要试吓午餐打边炉系咩一回事喇!汤底依旧系用牛骨制成,汤底一滚起,已经闻到阵阵清香牛肉味。而配料方面,有牛腿肉、牛筋、牛丸、牛骨髓、黑柏叶、菜、蕃茄同乌冬。其中位于牛臀腿部位嘅牛腿肉,虽然脂肪含量较少,但切得薄身,一样好滑,肉味