2021-10-31 43 浏览
金钟中午时间都有好多人,商场有好多食店但食物价位都偏贵。最后决定去海富中心觅食,呢到都有好多选择。见到呢间舖好特别,有几部「便当机」同一部机放饮品,另外仲有一位职员系旁边协助。「便当机」有个大萤幕可以拣饭盒,一共有五款,每款都几吸引,重点系价位十分相宜!见到有啲机既饭盒已经sold out,最后我去左另一部机拣左新餐肉杂炒冲绳苦瓜便当😆原本只系贪得意想试下,但原来份量都唔少。苦瓜几厚肉多汁,完全唔会老亦无渣;餐肉唔系平时食开既午餐肉,会食到有一条条肉丝,味道亦唔会太咸;配菜有玉子、紫椰菜同番茄仔等,玉子甜甜地,紫椰菜腌制过有啲酸,感觉更开胃😋便当整体味道都唔错,最抵赞系便当依然保持温度。便当入面其实有酱汁,但包装得好好,所以滴水不漏,仲附送一对筷子,好贴心。