2020-06-12
:【黄店推介 - 特色抵食黄店 - 山旮旯@铜锣湾🍽】🐷🐷🐷🐷💭哈佬!呢间之前睇过好多foodie介绍, 佢位置同店名一样有啲山旮旯(音:山卡拉!), 一直冇机会食到!! 今次难得去开跑马地𠮶边,紧系第一时间冲入去试下有几特别同好食啦!! 我地3点半去食TEA, 喺APP BK位仲有半价添啊!折咗之后超抵食!😍🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 黑椒蜜糖薯仔和牛粒(半价后$46)和牛粒好念又多肉汁, 火喉岩岩好,唔会太熟太鞋。薯仔亦都好念好入味!调味用左甜甜地嘅蜜糖配埋辣辣地嘅黑椒,好过瘾!! 用锅仔上仲可以保持热力添啊!! 🐷🐷🐷🐷💬2️⃣ 椒盐鱿鱼咀 (半价后$39) 本来想叫佢地好出名嘅香脆椒盐鱿鱼($88), 点知卖晒, 退而求其次试左呢个鱿鱼咀, 一样有脆卜卜嘅口感, 椒盐味道都足够, 但好少食鱿鱼咀, 感觉有D难咬同韧, 唔知系咪正常呢。至于份量都还好, 一碟有9-10粒鱿鱼咀!!🐷🐷🐷🐷💬3️⃣马拉蚬热锅(白酒牛油汁) 配蒜蓉包/炸薯角/意大利面 (半价后$99) 呢个热烈推介!! 首先好有特色, 用白酒牛油汁煮蚬, 出奇地好食!! 而且啲蚬好大只, 大过我地个🐷头! 数量都唔
【黄店推介 - 特色抵食黄店 - 山旮旯@铜锣湾🍽】
🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 黑椒蜜糖薯仔和牛粒(半价后$46)
🐷🐷🐷🐷💬2️⃣ 椒盐鱿鱼咀 (半价后$39)
呢个热烈推介!! 首先好有特色, 用白酒牛油汁煮蚬, 出奇地好食!! 而且啲蚬好大只, 大过我地个🐷头! 数量都唔少, 装满个锅有成10粒以上, 锅入面仲有配菜捞汁食一流, 主食可以配蒜蓉包/炸薯角/意大利面, 已经饱饱地嘅猪仔就拣左蒜蓉包, 劲多蒜蓉, 包都烘得好脆, 一啲都唔失礼!!