2017-06-09 4204 浏览
之前食过铜锣湾嘅自助餐,对佢嘅印象唔错,今次试下午餐半自助餐先坐底之后侍应即刻俾餐牌,好快就拣好食乜主菜之后就可以即刻出去食前菜同沙律……果日去到都1点有多, 已经开始咗一段时间, 所以去到自助BAR 合我胃口的选择不多, 只随便攞了沙律, 1-2件甜品及橙汁便算了 (有包餐饮都仲有橙汁任饮), 第一转嘅timing 唔啱所以无映相, 但我未食完第一碟已见到出面又fill 咗不少嘅食物, 所以快快手又去攞第2转, 终于有咗好多款式拣, 我钟意食麻酱豆腐上面有木鱼, 沙律菜的种类唔可以同自助餐比, 只有2-3款, 有醋, 有橄榄油, 千岛酱...等等, 仲有几款有配菜嘅沙律, 配螺丝粉, 蕃茄仔, 粟米...等等, 最后我仲攞咗碗杂菜汤, 蕃茄味好香, 入面唔多肉嘅就唔会肥啦.讲真食完前菜沙律...等等都饱咗一半喇, 食2转已经用在半个钟以上, 但主菜仲未嚟嘅?  我谂餐厅系特登等个客食完前菜先上主菜, 但我隔离枱嘅2位女仕就等唔切, 要催咗2次先有主菜, 而我地就唔系赶时间, 所以等下都无所谓, 若果赶时间嘅朋友仔去食嘅时候, 我谂要落order 时同侍应讲明先, 唔好白白浪费时间喇.

坐底之后侍应即刻俾餐牌,好快就拣好食乜主菜

主菜终于出场喇, 佢地有落咗D心思在摆碟上, 个碟仲大过个头呀
, 呢个系"茄汁蔬菜有机意大利粉" $128.  睇相好似好少, 但其实系一般份量, 只系个碟太大啫.  蕃茄味浓, 有少少翠肉瓜一齐炒, 都不失口感.
另一个主菜系"黑椒英国猪柳扒伴幼露笋" $158, 个猪柳真系好嫩好滑, 仲有2大块好抵食, 仲配仲少少嘅黑松露薯蓉好香好滑口, 虽然我好饱但都要食晒佢.
  • 黑椒英国猪柳扒伴幼露笋