2024-08-23
《Cafe, Hyatt Regency Tsim Sha Tsui - 尖沙咀》如果唔系要去lunch meeting,都唔知原来而家酒店既lunch都几抵食呙😉我讲紧系位于尖沙咀既Hyatt Regency 呀😎不过今次就唔系食自助餐啦,系半。自助餐😏可以喺主菜menu 拣一款主食,然后再出去拎沙律、餐汤、火腿芝士、水果等既前菜,连甜品、雪糕都系任食架😎其实价钱都系人均$218起,十分抵食😉当日都见到不少团体喺呢度搞公司聚餐,所以就算闲日既午市都近乎坐满晒人当日我就要左个烧美国牛扒配薯条🍟入面仲有芦笋、烧蒜头同埋生果盘,个牛扒系厨师用左特选既部位制作,五成熟既肉质软嫩有肉汁,我喜欢佢靠近筋位既位置,肉味更浓郁有咬感另外朋友就叫左扒挪威三文鱼配柠檬牛油汁同金银蒜清蒸原只波士顿龙虾,虽然龙虾要另外加$100,但同样算系抵食😎三文鱼扒煮得刚刚好,个皮煎到好脆但三文鱼肉又唔会过干,配薯蓉同蔬菜相对健康;而龙虾就用左香港人好钟意既做法去蒸,蒜蓉粉丝清蒸配上白饭就最啱不过😉系menu上面比较中式既主菜之一食完主菜就当然要食甜品啦,我个人大推佢个house cream brûlée 同埋即制窝夫
如果唔系要去lunch meeting,都唔知原来而家酒店既lunch都几抵食呙😉我讲紧系位于尖沙咀既Hyatt Regency 呀😎不过今次就唔系食自助餐啦,系半。自助餐😏可以喺主菜menu 拣一款主食,然后再出去拎沙律、餐汤、火腿芝士、水果等既前菜,连甜品、雪糕都系任食架😎 其实价钱都系人均$218起,十分抵食😉当日都见到不少团体喺呢度搞公司聚餐,所以就算闲日既午市都近乎坐满晒人
当日我就要左个烧美国牛扒配薯条🍟入面仲有芦笋、烧蒜头同埋生果盘,个牛扒系厨师用左特选既部位制作,五成熟既肉质软嫩有肉汁,我喜欢佢靠近筋位既位置,肉味更浓郁有咬感 另外朋友就叫左扒挪威三文鱼配柠檬牛油汁同金银蒜清蒸原只波士顿龙虾,虽然龙虾要另外加$100,但同样算系抵食😎三文鱼扒煮得刚刚好,个皮煎到好脆但三文鱼肉又唔会过干,配薯蓉同蔬菜相对健康; 而龙虾就用左香港人好钟意既做法去蒸,蒜蓉粉丝清蒸配上白饭就最啱不过😉系menu上面比较中式既主菜之一 食完主菜就当然要食 甜品啦,我个人大推佢个house cream brûlée 同埋即制窝夫🧇热辣辣仲可以自己落配料,而个cream brûlée 食落都唔会太甜腻,最尾配埋杯热茶就完美啦