2017-03-01 3247 浏览
有朋友食过佢地Semi Lunch Buffet觉得几好介绍我去,呢度环境相当好,人唔算太多,唔会好嘈,面对尖东海旁,有室外和室内座位,星期日下午放低工作,对住海景,食下野轻松下,Buffet Only (不要主菜) 价钱都系$138(未包加一), 抵到烂。不过,一定要睇下食物质素点,虽然百零蚊,但食物种类好多。不如介绍下几款我觉得特别出色嘅食物: Creme Brulee挺身Creamy, 香味浓郁,面头嘅焦糖甜入心,如果焦糖面整得脆啲更妙!风干肉肠平日去City Super 见得多,不过见咁贵,又无得试食,只得个望字,呢度任你试,食落几香,无想像中咁咸,仲有咁多款拣,扺晒。柚子沙律材料足,绝对无欺场,睇下丫,有虾架,味道好好。朱古力班㦸好软熟,软绵绵,朱古力酱量刚刚好。鹅肝酱多士好香,食咗四件都唔会好腻,旁边仲有黑松露酱,可以加上面食,非常美味。咖啡餐饮点了咖啡,见咖啡颜色和泡沫都好掂,令我更惊喜系跟埋一小勺奶,佢地用蒸气打好咗嘅泡沫奶,又热又滑,自己按喜好嘅份量加入咖啡,味道一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,呢杯咖啡喺酒店饮收你$40-50闲闲地,一定要加分👻其他食物尚算中规中矩,值得一赞
不过,一定要睇下食物质素点,虽然百零蚊,但食物种类好多。

不如介绍下几款我觉得特别出色嘅食物:

Creme Brulee
风干肉肠
柚子沙律
材料足,绝对无欺场,睇下丫,有虾架,味道好好。
朱古力班㦸
好软熟,软绵绵,朱古力酱量刚刚好。
鹅肝酱多士
咖啡
其他食物尚算中规中矩,值得一赞系自助餐完结后无赶人走,可以悠闲地消磨一个下午,值得再支持下。
2017-02-26