2012-05-26 327 浏览
22-5-2012 (Tue)o系公司忙到冇停手,又唔想OT令今日休假o既男友一个人o系屋企,就决定准时放工,第二日尽地一O.灰灰咁返到屋企,男友话佢买o左西饼返o黎请我食,我即刻话早知佢用饼咭去攞啦.我问佢o系边间买?佢答A1.A1又贵又唔好食,佢冇睇我之前o系o度写o既食评. 不过都要食o架啦,o系雪柜攞出o黎,个盒好grand,打开睇睇,原来佢买o左4件,得3个人,使唔使咁多?佢话其中一件做特价.睇睇张单,原来佢买o左黑森林,抺茶栗子森林,红莓芒果慕丝蛋糕同Open Cake, Open Cake就系做特价o个件,应该系Tiramisu.由于爸爸唔食得栗子,所以抺茶栗子森林就由我同男友食,男友拣最普通o个件红莓慕丝蛋糕o黎食,点解佢最普通?因为男友买o既时候系同职员讲要红莓芒果慕丝蛋糕,但睇实物就知唔系,只系一件普通o既红莓慕丝蛋糕,好明显系职员拎错但单就照打,好彩价钱一样啫.好,就咁决定.我同男友share食呢两件.先食红莓慕丝蛋糕,一食到红莓慕丝,觉得微酸,如果呢个畀爸爸食,佢实话酸.之后食食吓又觉得OK㖞,蛋糕松软,食到好香蛋味,味道丰富,今次呢个唔错.味道: 4分之后食抺

A1又贵又唔好食,佢冇睇我之前o系o度写o既食评.

不过都要食o架啦,o系雪柜攞出o黎,个盒好grand,
好grand o既盒
打开睇睇,原来佢买o左4件,
一盒四件
得3个人,使唔使咁多?佢话其中一件做特价.

红莓慕丝蛋糕
味道: 4分

之后食抺茶栗子森林,
抺茶栗子森林
栗子忌廉占8成,好细滑,绿茶蛋糕较逊色,几乎食唔到绿茶味.o衣o家睇返前年o既食评 http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2138668,o个时我都系食呢个,不过今次好食好多㖞.
味道: 4分

其余两件就因为个个都饱都未食,留返第二日食.男友就o系第二朝每样食半件,话晒系佢买返o黎,而且其实佢想食啲有特色o既切饼呢.

到夜晚我放工返到屋企,就叫爸爸食埋佢,因为佢都有份食o既,佢就先食半件Tiramisu,
Tiramisu
食完佢话觉得好漏,另一件都重未食.

而到寻晚我放工返到屋企,见到最后o个半件黑森林唔见o左,
黑森林
爸爸终于食埋喇,我亦问佢觉得好唔好食?点知佢答我唔好食.

之后都有机会问返男友觉得Tiramisu同黑森林点?佢答都系正常o野啦,面o个粒唔系药水车厘子但唔知系乜o既o野比较好食,而之前同我食o个两件唔太甜,饼系普通o野但卖相靓.

唔知total几钱,因为男友怕我会话佢,所以将张单剪走o左价钱,留返店名同西饼o既名,我估每都要$28.00.
外卖自取
$37.33 (其他)
红莓慕丝蛋糕
抺茶栗子森林