2022-09-09 712 浏览
由长沙湾行下行下,行到落南昌,我对脚都未见攰,但好口渴就真!我地买完晒灯笼,就去左V walk入面继续行同叹下冷气!朋友就话V walk有间出名用萃茶机来萃取茶饮,仲要有成6款茶底。所以我就听左朋友介绍,一人买一杯。因为最近手摇店有个蜜桃系列,太爱蜜桃既我就拣左杯蜜桃冰茶。而朋友仔就拣左杯夏日必饮既水果茶⋯ 店员都有话佢地全部茶种都获得国际风味评鉴颁发既奖,唔怪之得佢地出名到又系荃湾CityWalk开分店啦! ⦁蜜桃冰茶 $40可以自选甜度同冰度,因为有D人同我一样都怕好甜既野。我拣左半甜少冰,对我黎讲第一啖会太甜,之后饮多几啖就还好,可能系我未搅匀。入面超多果肉🍑,仲要好新鲜。岩晒钟意蜜桃既我。😍 ⦁宝岛经典水果茶 $36尼款就固定左甜度同冰度,但唔洗少甜果甜度都岩岩好。虽然咁多水果,但个茶味都几出,听讲好似系用左凤眉红茶。 我见都几多人买,如果人多,建议嗌完可以shopping下,再番去拎。另外店舖果包装好特别好靓,仲有种文青feel。尼间我应该会系荃湾狂买,可能每日一杯添😜。

⦁蜜桃冰茶 $40
蜜桃冰茶

⦁宝岛经典水果茶 $36
宝岛经典水果茶

2022-09-09
5 分钟 (外卖自取)
蜜桃冰茶
宝岛经典水果茶