好友介绍𠵱间大南街小店,店面装修似台湾cafe,店员(可能系老板先啱)亲切有礼。我哋嗌咗炸西班牙黑毛猪饭($89)、脆香鸡柳饭($79)、香辣蒜香虾肉意粉($79)🍝,三个都加咗$5要太阳蛋。-跟主菜有前菜,饮品,前菜系青瓜配带子裙边,酸甜酱汁裙边配极冻青瓜,又脆又新鲜,好吃得令人期待主菜😋主菜上桌,炸物十分脆,炸粉薄,咬落卜卜声好好听,肉汁鲜嫩,有少少肥膏,罪恶感强烈,但十分好吃‼️我输了😵‍💫最紧要系猪排无油骚味,鸡肉都唔鞋,每啖都好享受。仲要赞系佢只蛋,㶶边流心新鲜鸡蛋🥚,简单又完美。个饭仲要加咗啲神秘酱汁,唔似豉油咁单调死咸,加分❤️‍🔥至于意粉,质感Al dente,够辣,香口,无咩好剔剔。最后,杯餐饮热菊花蜜真系有菊花🌻喺入面,唔似一般无层次糖水,仲要泳池咁大杯,好夸张🌝
前菜

香辣蒜香虾肉意粉
炸西班牙黑毛猪饭
脆香鸡柳饭

至于意粉,质感Al dente,够辣,香口,无咩好剔剔。

2021-06-03
前菜